04/02/2019

Taula 1: La repressió des de la perspectiva de gènere

22 DE FEBRER DEL 2019

Lloc: ESPAI GRAN

Hora: 19:30h

Elisabeth Almeda

Catedràtica de Sociologia del Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona, Membre del Grup de Recerca COPOLIS “Benestar, Comunitat i Control Social”. Participa a diversos grups de suport a dones empresonades a partir de la Xarxa Temàtica Internacional sobre Gènere i Sistema Penal (Xarxa GEISPE), a grups de suport a dones monomarentals a través de la Xarxa Temàtica Internacional de Recerca sobre Families Monoparentals (Xarxa TIIFAMO) i recentment, al grup Feministes per la Independència . La meva tasca de recerca i docència s’ha desenvolupat en tres grans àmbits: sistemes d’execució penal (control social, delinqüència femenina i presons de dones), canvis i polítiques familiars (diversitat familiar, famílies monoparentals i polítiques de benestar i gènere), i memòria i identitat (sociologia de la memòria i gènere).

Mireia Boya

És llicenciada en ciències ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona, doctora en gestió i ordenació del territori per la Universitat de Mont-real. En l’àmbit professional, és consultora i professora associada del Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. Fundadora i excoordinadora de l’ANC Vall d’Aran i regidora a l’Ajuntament de Les fins al 2016 per la formació assembleària occitanista Corròp. De cara les eleccions al Parlament de Catalunya de 2015, va ser candidata de la Candidatura d’Unitat Popular – Crida Constituent a la circumscripció de Lleida després de ser escollida en primàries.Boya, al segon lloc de la llista, no va sortir elegida, però el gener de 2016 va esdevenir diputada després de la dimissió de Ramon Usall per raons personals. És germana de Jusèp Boya i filla de Maria Pilar Busquet, primera síndica d’Aran després de la recuperació de les institucions de la Val. A les eleccions al Parlament de Catalunya de 2017 es presenta com a cap de llista de la circumscripció de Lleida per a la Candidatura d’Unitat Popular – Crida Constituent. Ex diputada i membre del Secretariat Nacional de la CUP. Actualment, està processada per desobediència pel Tribunal Suprem pel cas del procés independentista català, a l’espera de judici.

Clara Camps

Professora a la Universitat de Barcelona i de Girona, doctora en sociologia i investigadora en exclusió social, repressió, control social…

 

 

 

Tamara Carrasco

Pla mig de l activista membre del CDR investigada per l Audiencia Nacional Tamara Carrasco durant un acte a Viladecans el 18 de juliol de 2018 horitzontal Gemma Sanchez ACN

 

 

Àngels Pujol

Activista feminista, sòcia de Ca la Dona, de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i de l’ANC. Història i docència de formació, professional del tercer sector (Fundació Surt). Embolicada al SN de l’ANC, a la Sectorial Dones de l’ANC, a Ca la Dona i a la Plataforma Dones x la República, des d’on hem fet realitat la Campanya Cap Dona en l’Oblit (març 2018) per visibilitzar i reivindicar a les preses polítiques, exiliades, confinades, encausades… totes les represaliades. Campanya que tindrem activa fins que totes estiguin lliures i a casa.
Mantenint la il·lusió per veure la República Catalana Feminista.

 

Mireia Caldés

Ambientòloga i cooperativista especialitzada en sobirania alimentària. Portaveu nacional de Poble Lliure.