04/02/2019

Taula 4: Des del feminisme repartim el treball i la riquesa

23 DE FEBRER DEL 2019

Lloc: ESPAI A

Hora: 12h

Belen Camarasa

En l’actualitat, treballo com a tècnica en inserció sociolaboral per dones trans en la fundació SURT i dinamitzo l’espai “Sororitat trans” a la mateixa fundació. El meu perfil en l’àmbit professional està enfocat a la implementació de canvis socials duradors, acció que m’involucra també a nivell personal. L’objectiu es treballar de manera conjunta amb persones, grups, famílies, organitzacions i comunitats per valorar les seves necessitats i afavorir canvis apoderadors. En l’àmbit de la intervenció social estic
dedicada, com a dona transgènere, a la integració i visibilitat de les diverses identitats de gènere i / o expressions de gènere, exclusió social, vulnerabilitat de les dones i altres formes de violència. Treballar per a la igualtat i equitat en tots els marcs socials, formatius, laborals, afectius i administratius. Arribar a la reflexió sobre les relacions existents entre l’exercici del treball social, les polítiques socials i els contextos orgànics on es desenvolupa la intervenció. La perspectiva de gènere, adquirida dins de l’ experiència professional i formativa, juntament amb una anàlisi crítica de la realitat social, històrica i política, tant en la detecció com en la intervenció, és de vital importància per afavorir l’evolució d’aquests canvis.

 

Elena Idoate 

(El Prat de Llobregat, 1980). Sóc llicenciada en economia i tinc un DEA en Desenvolupament econòmic i economia internacional. Sóc membre del seminari d’economia crítica Taifa, en el qual he treballat diverses temàtiques com la precarietat i l’atur, la crisi, les pensions i la desposessió. A Taifa, actualment formo part del grup d’estudi de materialisme feminista. També vaig formar part del grup Sobiranies que va publicar el llibre “Sobiranies, una proposta contra el capitalisme”. Formo part d’una cooperativa de consum agroecològic, he format part de diversos grups feministes i col·laboro en diferents moviments socials del Baix Llobregat.

 

Carmen Juares

(Valle, Hondures, 1986) viu a Barcelona des de 2005, des d’on va arribar fugint de la violència a Hondures, un dels països més violents del món. Poc després d’arribar, Carmen va passar sis anys de cuidadora interna tancada 24 h tenint cura d’una senyora gran que patia una demència. Treballa des de fa cinc anys al Servei d’Atenció a la Dependència (SAD) de l’Ajuntament de Barcelona com a Treballadora Familiar. És Tècnica Superior en Integració Social i estudia el Grau d’Educació Social a la Universitat de Barcelona. Actualment, és coordinadora a l’Associació Mujeres Migrantes Diversas, que s’ocupa de defensar els drets de les dones migrades treballadores de la llar i les cures.

 

Maria Teixidor

He treballat aproximadament vint anys en l’empresa privada. Des de fa dotze en l’administració local. D’ençà del mes de juny de l’any passat sóc responsable de la Secretaria de Coordinació Territorial de la Intersindical-CSC

 

 

 Jule Goikoetxea

(Sant Sebastià, 1981) és una doctora en filosofia política més acostumada a moure’s en àmbits acadèmics i d’investigació que no pas a una visibilització pública. Tanmateix, aconsegueix d’aproximar la teoria i l’anàlisi política al gran públic d’una manera divulgativa, sense que es faci feixuc. Ho demostra a Privatitzar la democràcia (Icaria, 2018), on alerta sobre la reconfiguració de l’estat en l’època global, en què el ciutadà té com més va menys capacitat de decisió. Ara ha reeditat el llibre incorporant-hi un capítol dedicat especialment a Catalunya i a l’estat espanyol.

 

Laia Mauri i Baraza

22 anys. Sóc de Badalona i sóc graduada en Filosofia, Política i Economia. Actualment estic estudiant un màster en Comunicació Política i Institucional. He militat durant anys al moviment estudiantil, al SEPC, al moviment feminista, així com l’independentisme i activisme per la llengua. Actualment sóc militant de la CUP Badalona i Guanyem Badalona i de l’EINA- secció jove de la Intersindical.