04/02/2019

Taula 7: Combatre els violències masclistes, lgbtifòbiques i intragènere, una qüestió d’estat d’urgència social

Lloc: ESPAI B

Hora: 16h

Jokin Azpiazu

Jokin Azpiazu Carballo és sociòleg i activista, actualment actiu a la Fundación Joxemi Zumalabe. El seu treball com a investigador s’ha basat en els darrers anys en l’estudi de les relacions de poder des d’una perspectiva feminista interseccionalAl 2012 acaba la seva tesina Gizon taldeak eta maskulinitatearen inguruko diskurtsoak (Grups d’homes i discursos sobre la masculinitat). Arrel de la mateixa publica alguns articles a premsa i revistes acadèmiques, així com el llibre Masculinitdades y feminismo a l’editorial Virus, que recull les reflexions d’aquella investigació i les reflexions col·lectives posteriors. Actualment treballa en l’elaboració de la seva tesi doctoral sobre experiències i subjectivitats LGBT en els moviments socials d’Euskadi. Ha participat en els projectes europeus GAP Work against genderrelated violence (DAPHNE) i Universities Supporting Victims of Sexual Violence (USVSV), i és docent en el departament de Sociologia II de l’Euskal Herriko Unibertsitatea / Universidad del País Vasco. Actualment és investigador en l’esmentat projecte USVSV. Participa en el col·lectiu d’investigació SIMREF sobre metodologies d’investigació feminista des del 2011.

 

Judit Juahuix

Doctora en física i científica del Sincrotró Alba, autora d’una quarantena d’articles internacionals en física, biologia, ciència de materials i instrumentació científica. Mare trans de dos fills. Presidenta de l’Associació Generem i membre de TransForma la Salut, participant en l’elaboració del nou model d’atenció a la salut per a persones trans* a Catalunya.

 

Carla Vall

Advocada especialista en dret penal i assessora en polítiques públiques. És llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra. Postgrau en pràctica jurídica per l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Postgrau en Atenció i prevenció de violències masclistes per La Salle. Postgrau en Noves tecnologies i gènere per la Universitat de Barcelona. Actualment es troba finalitzant el Grau de Criminologia a la Universitat Oberta de Catalunya. Membre de Dones Juristes des de l’any 2015 i coordinadora de l’àrea de Violències. Coordinadora de l’Àrea de Gènere i membre del SAIDAVI a IRÍDIA – Centre per la Defensa dels Drets Humans. Col·legiada en exercici des de l’any 2013. Parla català, castellà, anglès i italià.

 

Irantzu Varela

Periodista, coordinadora de Faktoria Lila, presentadora d’El Tornillo i col·laboradora de Pikara Magazine.

 

 

 

Gina Driéguez

Sóc la Gina Driéguez (Sant Boi de Llobregat, 1993) graduada en Historia de l’art, especialitzada en Art feminista i de gènere per la UB. Tinc un màster d’estudis comparats en art, literatura i pensament a la UPF i he treballat temes de memòria i història de les dones.A nivell d’activisme, he treballat temes de dones i història i l’articulació del gènere i el poder, la invisibilització del paper de les dones al llarg de la història. També he fet formacions sobre temes com violència de gènere i de cara a la gent jove sobre micromasclismes, societat patriarcal i sexualitat sana. Actualment tinc una columna d’opinió quincenal al Nació Digital anomenada “Sexe, postureig i Reggeaton” sobre la vida d’una millennial a Barcelona i he publicat a la Revista Enderrock. He col·laborat en altres mitjans de comunicació, tals com El Nacional, Revista Mirall, Ràdio Sant Boi, el Punt Avui cultura, El Punt avui TV i he participat a tertúlies polítiques a Catalunya Ràdio.